onsdag 30 juni 2010

Rosa


Igår, ungefär vid den här tiden, stod jag i tvättstugan och funderade på varför den vita solkiga tvätten som skulle blekas blev rosa istället för vit på det solkiga. Utan att det låg nån röd socka i maskinen. Jag undrar fortfarande.

Strandliv

I söndags, på den avskilda och lugna lilla sandstranden, dundrade det plötsligt in ett gäng på ca tio östeuropéer (kanske lät det lite som att de pratade ryska?) som tjoade och tjimmade. Bara det var ju en chock för alla inbundna svenskar som höll sig på sin kant. Tänk då sen, när de (korpulenta och medelålders) männen i speedos började wrestlas mitt på stranden.

Fantastiskt roligt.

söndag 27 juni 2010

Midsommar

Jag hoppas att midsommar har behandlat er väl.

Jag har haft det väldigt bra med goda vänner, god mat, kust och solsken i mängder.

Som midsommar alltid borde vara helt enkelt.

tisdag 22 juni 2010

Typiskt

Jag hade skrivit 17.00 i kalendern.

Frisören hade skrivit 16.00 i kalendern.

Man kan säga att luggen fortfarande är för lång.

söndag 20 juni 2010

Krisberedskap

Jag såg länspolismästaren på morgon-TV i morse. Hon var glad och berättade att allt hade gått som smort och att polisen och SÄPO hade tänkt på ALLT. Om någon hade börjat kasta sten mot brudparet hade de raskt plockat fram paraplyer till skydd, t.ex. Tummen upp för det.

Nyss kände jag själv att jag behöver någon form av krisberedskap. Sjukt sugen på kaffet som precis har bryggts ser jag till min fasa följande:

Filtret har vikt sig. Svagt och äckligt kaffe. Vad gör SÄPO i såna här lägen?

(Jag bryggde en ny kanna. Fick alltså vänta några extra minuter. Det var tufft men jag överlevde.)

Från det ena till det andra

Så blev det söndag igen och jag tänkte väga upp gårdagens prinsess- och kärleksyra med att ägna kvällen åt att gå och boxas. Men först ska jag stanna inne i regnet och göra ingenting.

tisdag 15 juni 2010

Hushållsbestyr

Mina stora planer för kvällen, dvs. städa och tvätta järnet, höll på att gå om intet när jag insåg att jag inte hade nåt tvättmedel. Men jag repade mod och gick till Willys och köpte nytt (och en glass) och nu, ett par timmar senare är tvätten tvättad och städningen städad. Varför sprida ut de tråkiga sysslorna på flera dagar när man kan ha riktigt riktigt tråkigt på en gång?

söndag 13 juni 2010

Aktuellt

Syrenerna har blommat klart och ligger numera på marken. Jag har lagat en stor gryta thai-mat och fyllt en massa matlådor. Också har jag kollat på de sista avsnitten av Party Animals och sörjt att det inte verkar finnas nån säsong två.

onsdag 9 juni 2010

Senaste nytt på kulturintagningfronten


Jag började läsa den här boken igår, Shantaram av Gregory David Roberts. Nu har jag bara läst 40 av de 938 sidorna men de var väldigt lovande. Faktiskt så lovande att jag tror att jag ska gå och lägga mig och läsa den nu.

Sen så har jag precis kommit hem från att ha sett Sex and the City 2. Och ja, jag hade extremt låga förväntningar men den var verkligen mycket bättre än vad jag trott. Roligt.

söndag 6 juni 2010

Det blommar

Syrenen på gården.




Näsduksträdet i Botaniska.

fredag 4 juni 2010

Maximera

Nu när solen, värmen och ljuset äntligen har kommit efter x antal helvetsmånader i mörker och kyla vet ni vad som gäller. Maximera upplevelsen och ta vara på solen som den aldrig skulle skina igen.

Så jag åt frukost på balkongen i morse.

I sällskap av GP och en och annan pelargon.

torsdag 3 juni 2010

Cykelväg

Efter viss lägenhetskarriär i öster, söder och norr hamnade jag för fem år sen till slut i väster och i den bästa stadsdelen, Majorna. Det kändes fantastiskt bra då och lika bra idag. Kanske till och med ännu lite bättre just idag eftersom jag äntligen fattade att jag faktiskt kan cykla runt långa segbacken istället för över den varje gång jag ska hem.

Bättre sent än aldrig.

onsdag 2 juni 2010

Utmärkelse och bild nr 10

Jag har fått en award av Miss Muffin och är såklart glad och mallig. Tack!


Med awarden kom uppgiften att visa upp den tionde bilden som jag lagt ut på bloggen. Det är den här:


Lilla Lisa en dag i januari 2009 under en fika. Lisa var det ett tag sen jag träffade sist men hennes mamma ska jag käka lunch med i morgon!

Också skickar jag vidare till fina coolingarna:
Magulli
Fnissi
Miss Upsey Daisey
Evelina
Lilla Duktig