måndag 28 februari 2011

Lokal ishalka.

Idag är det inte bara sista dagen på alfabetsutmaningen och sista dagen i februari utan även dagen då min cykel skulle fram för första gången i år. Det har ju inte varit så väldigt cykelvänligt i vinter. Men nu, nu ska här cyklas!

Och allt gick som smort.

Ja, förutom då att låset till källardörren hade hängt sig och bara snurrade runt så jag fick släpa ut cykeln genom en bakdörr, att bakdäcket inte hade nån luft, att cykelslangen på bensinmacken inte passade ventilen, att bildäcksslangen på bensinmacken inte passade ventilen plus att det var en bisarr isgata i ett för övrigt isfritt Göteborg när jag tog vägen runt backen istället för upp för den.

Men annars så, som smort.

Ö.

Så är det då, 28 dagar senare, dags för den sista bokstaven.
Det blev en ensam öl i mitt kylskåp.

söndag 27 februari 2011

Ä.

Nä, det har inte blivit nåt Downton Abbey än. Men jag kollade på Dom kallar oss artister med min älsklingsartist Annika Norlin. Och på kommissarie Zen.

Söndagens storslagna planer:

  • titta ikapp på olika saker på SVT Play- framför allt Downton Abbey
  • slappa
  • tvätta
  • läsa
Ungefär så.

Å.

Igår tog jag och P älvsnabben över till Eriksberg och gick på matmässa. Där kunde man provsmaka allt möjligt, t.ex. rögad ål.

Z.

Av outgrundlig anledning tänker jag att den här tunikan är zebramönstrad. Det vet ju alla att en zebra är randig och inte fläckig!

Y.

Jag och min pappa, Yngve, i slutet av 70-talet.

onsdag 23 februari 2011

X.

År 1988 var jag elva år. Och jag tyckte att Xerxes var ett fantastiskt bra TV-program.
Visst var det bra?

tisdag 22 februari 2011

V.

Det blev en väldigt grön ärtsoppa till middag idag.

U.

Här skymtar en del av dagens klädsel, en kofta i ull.

söndag 20 februari 2011

T.

Alltså, den där indiska kryddan jag inte hade en aaaning om hur jag skulle hitta och som jag trodde hette tamrik heter såklart egentligen turmeric och är inget annat än gurkmeja. Och jag behövde inte gå längre än till köksskåpet för att hitta den.

S.

Skuggor i lägenheten i går eftermiddag.

lördag 19 februari 2011

R.

Resan från Kiruna verkar inte direkt ha varit nån skrattfest. Tåget skulle kommit fram 10.02 och ny tid var 17.05. De femton minuter som mitt tåg var sent framstår som noll och intet i jämförelse.

Tankar på tåg.

På väg upp till Stockholm funderade jag en hel del på varför bistron nödvändigtvis skulle stänga 18.29. En minut i halv? Varför i hela friden inte jämna till det och köra halv prick?

Konstigt.

Q.

Q- en klurig bokstav. Jag var ju då i Stockholm och visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Eftersom jag inte var hemma kunde jag ju inte bara fota paketet quinoa i skåpet eller soundtracket till Quentin Tarantinos Pulp Fiction. Det upptog en del av min tankeverksamhet det där, ett tag grämde jag mig t.ex. en hel del över att jag bodde på Rica och inte Quality hotel.


Men! Till min stora lycka servades vi quinoa till lunch. Fast inte kunde jag med att ta upp kameran och fota maten ihop med idel okända människor så istället blev det en suddig (men fin!) bild av när serveringspersonalen plockade ihop disken med rester av quinoa.

P.

I onsdags hoppade jag på tåget och åkte till Stockholm för att gå på kurs. Här är min packning.

tisdag 15 februari 2011

O.

Dagens frukost bestod bl.a. av knäckemacka med ost.

N.

I min nyckelring hänger en elefant.

söndag 13 februari 2011

M.

Lätta moln över Tjolöholms slott.

L.

Livräddare på skärgårdsfärjan.

fredag 11 februari 2011

Hjärngympa.

De senaste veckorna har jag arbetat upp en slags besatthet av "Vem vet mest?". Från att tidigare inte ha brytt mig om programmet vill jag numera verkligen inte missa ett avsnitt. Allmänbildningen har nått nya höjder och självklart inbillar jag mig att jag hade slått alla tävlanden om jag hade varit med.

Det är ju, som vi alla vet, lätt att veta mest när man sitter ensam hemma i soffan.

K.

Idag blev det kyckling till middag.

J.

Jeans med en styck Jenny inuti, dvs. jag.

torsdag 10 februari 2011

Alla hjärtans dag.

Jaha, på måndag är det Alla hjärtans dag. Så det ska ut och ätas och jag skulle ringa och boka bord. Jag grämde mig väldigt mycket över det fruktansvärt PINSAMMA i att ringa och boka ett bord för två just på Alla hjärtans dag. Det kändes i stunden faktiskt som nåt bland det mest skämmiga jag gjort*. Men så gjorde jag det.

- Hej, jag vill boka ett bord till på måndag klockan sju.
- Hur många är ni?
- Två.
- Jahaaa, vi tar inte reservationer för två.
- Ehh, nähä...
- Nä, ni måste vara minst tre.
- Va...?
- SÄRSKILT en sån dag som på måndag.
- Jaha, du skojar.

Vilken lustigkurre.

*Observera, jag vill alltså gå ut och äta (alla anledningar att gå ut och äta är bra anledningar), det var bara telefonsamtalet som kändes pinsamt av outgrundlig anledning som kanske går att hitta i nåt skrymsle i mitt psyke. Men där behöver vi väl inte gräva just nu.

onsdag 9 februari 2011

I.

Ja, inte vet jag hur jag ska kunna tyda mina snabbt ihoprafsade anteckningar från den indiska matlagningslektionen jag och Maggan tog på semestern. En annan sak jag inte vet är var jag kan hitta "curry leaves", "tamrik" och "black mustard pepper". Nån annan som vet kanske?

tisdag 8 februari 2011

H.

Min hatthylla svämmar över av väskor, halsdukar, mössor, termobyxor och en jädra massa gamla tidningar.

måndag 7 februari 2011

Städandet.

Nämen hörrni, jag tror jag låter dammråttorna vara lite till. Om man har varit sjuk en hel vecka säger det sig ju själv att man måste mjukstarta lite först.

Så får det bli.

G.

En måndag i februari och klassiskt Göteborgs-väder: grått. Jag intalar mig själv att våren inte är långt borta, men det är väl mest en form av självbedrägeri för att inte deppa ihop. Den är ju trots allt antagligen flera månader bort.

Sidor med listor.

Jag har tagit bort den långa listan på böcker som tidigare figurerade i högerkanten. Nu kan man istället klicka sig en på en särskild sida om man vill kolla vilka böcker jag läst 2010 eller 2011. Det gör man också i högerkanten!

söndag 6 februari 2011

F.

Frukt till salu.

E.

För någon månad sen, när vargavintern var som värst, var mina element en ständig källa till missnöje. Det var ungefär 16 grader i vardagsrummet och när jag inte drog igång den lånade värmefläkten var det kofta och fleecetröja som gällde. Ungefär i den vevan lärde jag mig ett nytt ord: kallras. Nu har tack och lov värmen rättat sig till och temperaturen ligger på lagoma 20 grader.

D.

En dammråtta. På nästa veckas att-göra-lista: städa.

C.

En gång blev min fem dagar gamla cykel stulen från källaren. Då var det nära att jag grät i cykelrummet.

B.

Det har inte blivit några frukostsmoothies denna veckan. Och bananerna har blivit bruna.

A.

Jag gick ett varv i lägenheten för att hitta nåt att fota på A när blicken föll på den stora boken i bokhyllan, Astrids bilder, om Astrid Lindgren. Jag köpte den för ungefär tre år sen men har fortfarande inte läst den. Tänk vilken tur att den här utmaningen kom i vägen så den kom fram för nu tänkte jag krypa upp med boken i soffan och spendera eftermiddagen med den. På bilden är Astrid och hennes son.

Alfabetsinspiration.

Jag läste hos AMO och sen hos Fröken Sverige om utmaningen att fota något varje dag, från A till Ö, under februari månad.

Perfekt! Jag behöver inspiration och här har jag fått den. Jag är på!

Det är den 6 februari i dag vilket betyder att om jag hade börjat den 1 hade jag varit framme på F nu. Och håll nu i hatten, för snart stundar en inläggsmängd av sällan skådat slag. Jag har nämligen gått en fotoräd och fotat ikapp. Stay tuned!

torsdag 3 februari 2011

Livstecken.

Jag är sjuk, men nu har jag i varje fall piggnat till så mycket att jag lyckats sätta på datorn. Ge mig några dagar till så är jag nog tillbaka på banan.