tisdag 31 maj 2011

Stugfeber.

Samma visa varje år.

I maj-juni: Vill, snudd på måste, ha en sommarstuga. Gör avancerade ekonomiska beräkningar och mer eller mindre realistiska sparplaner i huvudet.

I oktober: Tycker det är mycket skönt att jag inte har nån stuga att stänga för vintern. Struntar i ekonomiska beräkningar och mer eller mindre realistiska sparplaner.

Och så går det runt.

måndag 30 maj 2011

Du-reformen.

Dags att skaka liv i det där med att vi säger du till varandra igen? Jag tycker nämligen att det är lite onödigt och i det närmaste obekvämt när jag i mataffärens chark får frågan:

"Hur vill ni ha skivorna?"

Och det var alltså bara jag som handlade.

Bomben.

I fredags var vi några stycken som spelade oogachakka och Thore Skogmans gamla slagdänga "Pop opp i topp" kom upp. Laget som skulle fylla i sångtexten fick hjärnsläpp och kunde inte komma på fortsättningen när en av lagmedlemmarna säger:

"Jaha, det är väl lika bra att jag släpper bomben. Jag har spelat in en skiva med Thore Skogman. Och vi sjöng Pop opp i topp!"

Tänk, alla dessa år utan att jag vetat detta. Men inte kom hon på textraden för det.

söndag 29 maj 2011

Dags.

När man ringer för att gratta mamma på mors dag och hon efter ett tag frågar: "Har du glömt att blogga?"- då vet man att det är dags att sparka i gång bloggen igen.

måndag 23 maj 2011

Tärningsspel.


Det blev ett parti yatzy igår. Tyvärr var det inte jag som slog det här slaget- förlorade i stället matchen med cirka 100 poäng.

söndag 22 maj 2011

Lika som bär.

I fredags, när jag och Hanna tog av oss jackorna, såg vi ut så här. Som två uppklädda tvillingar.

torsdag 19 maj 2011

onsdag 18 maj 2011

Mat.

På grund av omständigheter utanför min kontroll åt jag idag lunch bestående av några småkakor och en clementin.

Ungefär hela kostcirkeln, väl?

tisdag 17 maj 2011

Bästa krysset.

Syrran tog körkort idag! Hurra!

måndag 16 maj 2011

Måndag.

Å ena sidan var gymmet stängt så jag fick cykla till ett annat gym för att göra tråkiga sjukgymnastikövningar och sen var jag utelåst i en trappuppgång i en halvtimme.

Å andra sidan tillagas pasta carbonara till mig i detta nu.

söndag 15 maj 2011

Klättrar.

Jag hoppas det blir lite varmare snart så jag vågar ställa ut mina plantor på balkongen. Den här rackaren behöver uppenbarligen ett balkongräcke att växa vidare på.

lördag 7 maj 2011

Balkongen.

Dagar som denna- dvs. strålande sol och jag har ingen lust att ge mig av utan vill vara hemma- tackar jag ödmjukast för att jag har lyckats lägga beslag på en lägenhet med balkong. Balkongen, guds gåva till lägenhetsinnehavaren, som gör det möjligt att hänga i solen och ändå inte behöva ge sig av. Här lägger jag sista touchen på en övergod macka som självklart förtärdes på balkongen.




fredag 6 maj 2011

Fönster.

Helt plötsligt drog jag igång att putsa fönstren efter jobbet. Och efter att jag nu strukit den posten från min att-göra-lista anser jag mig välförtjänt av en eller annan öl. Drar därför ut på after puts.

onsdag 4 maj 2011

Guleböj.

Ursäkta mig, men är den här bananen verkligen godkänd enligt EU:s alla normer och riktlinjer?

tisdag 3 maj 2011

söndag 1 maj 2011

Internationella bokveckan.

Jag gör som AMO och x antal Facebookvänner: Griper tag i närmsta bok, slår upp sidan 52 och tada, här är femte meningen:

"Nedan: Mårbacka Pelargon".

Eh ja. Inte lika intresseväckande mening som AMO:s eller som syrrans på Facebook: "Ragnhild drog på det." (Vem är Ragnhild? Och varför drar hon på det?)