torsdag 30 juni 2011

Samtal med bloggen en torsdagskväll.

Jaså du bloggen, du tycker att jag försummar dig. Men det är ju liksom inte dig det beror på, det är ju vädret. Du måste ju förstå att efter alla dessa mörka och kalla månader så måste man bara "fånga dagen", maximera solintaget och riktigt dränka sig i sommar. Och har man inte semester så måste man jobba lite extra hårt och snabbt när man jobbar så man kan smita ut en eftermiddag till det här:

Och får man nån tid över måste man grilla på sin nya grill. Så sorry, bloggen, du har inte varit prio ett denna veckan. Jag hoppas du förstår.

söndag 26 juni 2011

Tårtan.

Också åt vi en magisk tårta- som eventuellt blev midsommaraftons mest fotograferade. Undra på det, så fin som den var.

Maten.

Gissa om jag blev glad när det visade sig att midsommarvärdinnan lagt på minnet att jag inte gillar sill och fixat köttbullar och prinskorv!

fredag 24 juni 2011

Midsommar.

Glad midsommar!

Vi får väl hålla tummarna för uppehåll och inte alltför kallt. Själv drar jag nu iväg och firar- dagen kommer bjuda på en liten sillbit för syns skull (gillar´t inte), nubbe, jordgubbar, midsommarstång och havet runt hörnet. Klassiskt med andra ord.

torsdag 23 juni 2011

Smink.

Igår satt jag modell på syrrans make up-kurs och gick därifrån sminkad som en "programledare för nyheter med populärkulturell inriktning". Dessförinnan hade hon gjort en fantasy-sminkning och den, mina damer och herrar, hade jag inte kunnat gå ut med på stan.

tisdag 21 juni 2011

Plus och minus.

Veckans minus, punktering på cykeln, har raskt blivit ett plus eftersom jag nu måste promenera till jobbet och då kan lyssna på podcast på vägen. Igår och idag blev det Tankesmedjan, imorgon blir det nog Spanarna. Och snart börjar väl Sommar i P1. Jag kanske inte behöver skynda på med att få cykeln fixad?

Dötid.

När man kommer ner i tvättstugan fem minuter innan tvättmaskinen tvättat klart. Den dötiden.

söndag 19 juni 2011

Hej grillen.


Låt oss hoppas på många fina stunder tillsammans i sommar. Du, jag, köttet och hallomin.

lördag 18 juni 2011

Hänt sen sist.

Stiltje på bloggen i veckan, men här kommer lite från veckan som gått. Jag har...
  • jobbat (surprise)
  • jympat
  • gått på bio (Tree of life- varning!- pekoral!- jag håll på att krypa ur skinnet!)
  • spelat äventyrsgolf i Slottskogen
  • efter att ha avverkat säsong 1 och 2 av How I met your mother med P kommit in på säsong 3 och till slut sett ett par avsnitt jag inte redan sett
  • köpt en portabel röd grill

söndag 12 juni 2011

Igår, vid havet.

Den stackars engelsmannen fick skyla sina brända ben med en kofta.

fredag 10 juni 2011

Fredagkväll.

Här är det high life och klackarna i taket- har planterat blommor och funderar på att stryka lite tvätt. Är det fredag så är det.

Efter regnet.


Ja, titta bara vad fint det blev när syndafloden hade slutat. De kan det där med berg, schweizarna.

torsdag 9 juni 2011

Vandring.

I söndags skulle vi ut och vandra och satte oss i bilen med sikte på en liten bergby. När vi kom fram såg det ut så här:

Vi fick vänta i bilen lite, kan man säga. Men sen sprack det upp! Och blev väldigt fint.

onsdag 8 juni 2011

Resan.

Jag har alltså varit ute och rest lite. Till Basel i Schweiz närmare bestämt, dit några goda vänner har flyttat och när det nu vankades långhelg bestämde jag mig för att åka och hälsa på dem. Efter lite letande hittade jag billiga flygbiljetter, från Kastrup vilket ju i och för sig är några timmar bort. Men det planet gick direkt och åker man från Göteborg måste man ändå byta plan så i ren tid gjorde det ingen skillnad. Jag slog till på flygbiljetterna och bokade en buss som skulle ta mig till flygplatsen. Trots att jag är tidspessimist tyckte jag det verkade lugnt eftersom bussen skulle vara framme två timmar innan planet skulle gå.

Låt mig nu berätta om min resa till Kastrup, Köpenhamn, Danmark.

Jag kom till Nils Ericssons-terminalen i god tid i fredags och satte mig i solen med en islatte. Tog upp mobilen och såg att jag hade fått ett sms, från bussbolaget. Min buss var "tyvärr en timme sen". Den stackars tidspessimisten i mig blev lite stressad och vågade definitivt inte lita på att den bussen verkligen skulle komma en timme senare. Så jag sprang bort till SJ:s biljettautomater och insåg till min stora glädje att det gick ett tåg bara en kvart senare som jag raskt köpte en biljett till.

Så där satt jag på tåget till Kastrup och kunde ta det lugnt. Ungefär till Helsingborg, då jag råkade överhöra tågvärden säga till någon som också skulle över bron, att han nog skulle få byta till buss i Malmö- för det var stopp över bron. Ja ja, tänkte jag, det verkar väl lugnt. Buss eller tåg, spelar roll.

Men så strax innan Lund ljöd en röst i högtalarna som lät meddela att ALL trafik över bron var stoppad. För det var nåt fel på elen. Inga bilar, inga bussar och inga tåg. "Så vi har ett alternativ till er som ska till Köpenhamn och Kastrup- ni kan gå av i Lund och ta tåget tillbaka till Helsingborg, sen färjan över till Helsingör och sen tåget ner till Köpenhamn. Men det kommer ta minst två timmar."

Och ungefär då stannade vi i Lund och jag var tvungen att bestämma mig med en gång hur jag skulle göra. Efter lite tvekan satt jag kvar för vid ett snabbt överslag verkade två timmar lite väl långt om jag ville med planet. Och det ville jag ju. Så jag kom fram till Malmö och gick och funderade på vad jag skulle göra. Det fanns ju dock inte så mycket att göra förutom att vänta och hoppas på det bästa och till slut så meddelade de att trafiken kommit igång. Jag sprang ned till första bästa Öresundståg och satte mig ner och väntade. Det fylldes på till bredden.

När jag precis andats ut och tänkt att jag kommer komma fram i tid sa en röst i högtalarna på tåget: "Ja, nu får vi alltså köra över bron igen... men nu har vi ingen lokförare."

(Som ni kanske förstår så kom jag fram, för efter ett litet tag hade de skakat fram en lokförare och tåget körde. Gud ske lov.)

Som hemma.

Känns tryggt med något man känner igen när man är på semester. Som spårvagnar, så man känner sig som hemma.

fredag 3 juni 2011

Hej Schweiz!

Tjolahopp- snart ska jag hoppa på en buss som ska ta mig till Kastrup och sen ett plan som ska ta mig till Schweiz. Där ska jag umgås med mina vänner som flyttat dit och ha det bra. Vi hörs!

torsdag 2 juni 2011

Spel.


Nyss nämnda oogachakka.

onsdag 1 juni 2011

Felläsning.

Jag läste hela artikeln innan jag insåg att det inte alls stod demens-monarkin i rubriken som jag först hade läst.