söndag 29 april 2012

Tandställning.

Ungefär vid tiden när Jesus gick i sandaler hade jag tandställning i form av s.k. räls. Sedan togs den bort och tandläkaren klistrade fast en liten ståltråd bakom framtänderna som skulle sitta där tills den ramlar av. Där sitter den än idag och märks inte alls- förutom om något fastnar i den. Som igår, i skogen, när en liten bit av fikamackan nästlade in sig där, mellan ståltråden och tanden. Ni vet hur det är, i skogen finns inga tandpetare och jag stoppade in fingret för att pilla ut smulan. Tyvärr råkade jag glömma att jag hade vanten på mig vilket resulterade i att inte bara smulan satt fast utan även vanten. 


Låt oss säga att det inte direkt var ett av mina smartaste ögonblick.

lördag 28 april 2012

fredag 27 april 2012

Skateboard.

Alldeles nyss på väg hem på Andra Långgatan susade fyra unga män förbi på skateboard. Inget konstigt eller ovanligt med det- om det nu inte hade varit för att de alla var klädda i kostym.

onsdag 25 april 2012

Tulpanfröjd.


Gult är ju som bekant inte alls fult.

tisdag 24 april 2012

Ironi.

Sitter och funderar lite på ironin i att jag, när jag skulle flytta underlägget i glas som är till för att skydda det fina bordet, råkade göra en repa i det fina bordet.

Så kan det gå.

Vits.

Tadaa! Låt mig presentera P:s första egentillverkade skämt på svenska:

-Vad heter det när man använder internet på bageriet?
-Brödband.

Tja, what can I say? Det verkar väl i varje fall som att han har acklimatiserat sig i Göteborg.

måndag 23 april 2012

Pappersarbete.

För mig råder det ingen tvekan om att jag tycker om att vara vuxen. Men med att vara vuxen kommer det tråkiga pappersarbetet vilket eventuellt är den tråkigaste vuxensysslan av dem alla. Ni vet, viktiga papper hit och dit som måste sorteras och sparas eller slängas och räkningar som ska betalas och fan och hans moster. Igår gjorde jag slag i saken och rensade högen, slängde eller stoppade in i viktiga flikar i viktiga pärmar. Sen var jag på banken på lunchen och fick med mig ett gäng nya papper och öppnade postboxen när jag kom hem där det låg inte mindre än fyra viktiga fönsterkuvert. Det vill säga: då börjar vi om med pappershögen. Fatta tråkighetsnivån på det.

Annan tråkig vuxensyssla: allt man måste ordna och välja från el till bredband till pension.

Saker som kan hända när man blir sambo.


Med sambon flyttar även en juicepress in så att man* ibland** får färskpressad apelsinjuice.


Man får lära sig att leva med att dvd:er numera spelas via ett playstation som kräver att man manövrerar denna joystick för att sätta igång dem.

*med man menar jag jag
**med ibland menar jag att det har hänt en gång

söndag 22 april 2012

Hemmafrusöndag.


Idag är jag om mig och kring mig som en hemmafru. Det började med att jag i grevens tid tog jag hand om mina pelargoner och sådde lite nya frön. Av bara farten planterade jag om lite andra växter och klippte ner dem för de hade tagit sig lite väl stora friheter i hur de skulle växa. Ja, de såg faktiskt inte kloka ut- återstår att se om de återhämtar sig. Sen satte jag igång ett långkok som puttrar gemytligt på spisen i detta nu. Det ska bli Texas no bean chili. För övrigt kan jag rekommendera bloggen jag hittade receptet på, Elsies päron (med ny adress). Den är väldigt bra, trevlig och läskande med alla recept. Jag blir alltid sugen på att gå loss i matlagningen när jag läser den.

fredag 20 april 2012

Koriandern.

För några år sen kunde jag för min gud inte förmå mig att äta koriander. Jag tyckte det smakade syntetiskt, parfym och tvål. Och nu, nu älskar jag det. Ikväll åt jag till exempel en middag som hade ungefär en kruka koriander i sig- och (som sagt) älskade det.

Vad har hänt? Är det:

  • Koriandern som skärpt till sig och blivit god?
... eller...
  • Har mina smaklökar utvecklats med med min tilltagande ålder och börjat omfamna koriandern?

torsdag 19 april 2012

Nytt namn.

Via Josefine hittade jag en namngenerator som i sin tur gav mig mitt Hungerspelsnamn. Det första blev så bra att det inte var nån idé att testa nåt mer:


Volumnia Ivory

tisdag 17 april 2012

Balkongen i morse.

April, vi fattar grejen med aprilväder nu. Du behöver inte hålla på och bevisa det nåt mer.

fredag 13 april 2012

Klädtvilling.

I morse när jag satt med frukostäggen och såg Pete tänkte jag: Vänta nu, den här mannen har jag sett förut. Eller rättare sagt, den här klädseln har jag sett förut. 
Och mycket riktigt, det visade sig att Pete av en slump råkat välja precis samma outfit som killen i Natalie Imbruglias Torn-video. Tänk, jag visste att det fanns en anledning till att min hjärna lagrat den information i cirka 15 år. Vad skulle jag annars ha bloggat om idag?

onsdag 11 april 2012

Självdisciplin.

Kvällens övning i självdisciplin: Insåg när precis innan jag klickade på köp-knappen på Adlibris att det finns en hel massa böcker på biblioteket. Så jag klickade in mig där och reserverade dem istället. Känner mig mycket nöjd.

Slut på självgodhet.

tisdag 10 april 2012

När internet var i sin linda.

Jag hittade ett gammalt vykort som aldrig skickades när jag röjde i en låda. Låt oss begrunda vad som står på det. 
Jag noterade två saker:

  1. Jag hade tydligen "orkat" skaffa e-mailadress, men tyvärr inte orkat lägga den på minnet.
  2. Med tanke på raden "Skriv dit och skicka din adress så kan jag skriva till dig" förstod jag nog inte riktigt hur e-mail funkar.

måndag 9 april 2012

Påskhelgen.

Jaha, så vad ska man egentligen göra när man får fyra dagar ledigt sådär bara? Tja, man kan t.ex. plocka ur allt från bokhyllan och lägga på sängen: 

Måla skrivbordsben svarta eftersom de vi ville ha inte fanns att köpa i svart på IKEA:
 Skruva ihop ett par nya bokhyllor:
l
Flytta saker fram och tillbaka mellan olika rum medan man försöker komma i ordning: 
Hoppas ni har haft en fin påskhelg! 

fredag 6 april 2012

Official coffee machine.

Efter dagar, veckor, månader av förhandlande kring vilken kaffebryggare som i framtiden ska brygga vårt gemensamma kaffe tog jag den här lådan som ett illa dolt statement:
Men sen visade det sig att "official" stod för viktiga papper och sånt. Tur det, för det går ju faktiskt inte att komma ifrån att min bryggare till skillnad från P:s har automatisk avstängning, dvs. vinner förhandlingen i alla lägen.

torsdag 5 april 2012

Bok och vin.

OK, jag är helt fast i Hungerspelstriologin. Så nu tar jag helg med ett glas rött och den tredje delen, Revolt.

måndag 2 april 2012

Stiltje.

Lite stiltje på bloggen nu, kanske. Jag har nämligen blivit sambo och oh, my om det gör oss sysselsatta. Det visade sig att a) det blev många lådor att packa upp och b) många skåp och lådor att göra plats i för att överhuvudtaget kunna packa upp. Återkommer när ekvationen "få plats med en till lägenhet i en redan full dito" är löst.
Före:
Efter: