söndag 3 augusti 2014

Minisemester.

För att introducera babyn i den ädla konsten i att resa begav vi oss förra veckan iväg på en minisemester till Danmark. Vi tog båten till Fredrikshamn, sov över där en natt, och tog dagen efter tåget till Skagen fram och tillbaka innan det var dags att ta båten hem igen.

Fredrikshamn i sig var väl inte mycket att hurra över, men det spelade mindre roll eftersom vi efter cirka fem timmars upphackad sömn var tvungna att gå och lägga oss och sova så fort vi fick hotellrummet. När jag vaknade till liv, kvart över fyra, googlade jag fram att konstmuséet som vi hade tänkt gå till stängde klockan fyra. Ja ja, vad gör väl det. Vi gick gågatan upp och ner några gånger i stället.

Skagen är ju såklart ett mycket trevligare ställe, om än ganska packat med turister när vi var där. Vi tog oss inte heller ut till grenen men vad vi däremot gjorde var att leta upp Brömdrums hotell för att äta smörrebröd till lunch. Det var nog faktiskt resans höjdpunkt att sitta där och insupa Skagenmålarnas atmosfär.2 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Hojta när du har tid för lunch? :)

Jenny sa...

Absolut! Vad sägs om nästa vecka? Onsdag?