söndag 31 mars 2013

Påskflytt.

Nej, i den här hörnan har det inte varit något påskmys i år. Inga härliga långpromenader i solen, påskmiddagar eller äggjakter. Istället har vi flyttat och jag försökt ignorera en pockande förkylning. Den enda påskaktiga vi gjort är att äta en jädra massa chokladägg och vanliga ägg till frukost, men det gör vi ju varje dag så det räknas väl inte. Äter frukostägg alltså, en jädra massa chokladägg äter vi inte varje dag.

Flytten då. Den går bra, men det är ju inte klokt vilken tid det tar- trots att det alltså är den enklaste formen av flytt inom samma hus. Igår hade vi lite hjälp så nu har vi fått över det mesta. Tror man. Sen inser man, just det, kläderna... lamporna... tavlorna... flytta källarförrådet... flytta balkonggrejerna.... Nä, det tar liksom inte slut. Men jag ska inte klaga- vi har ju flyttat! Till en större lägenhet! Med diskmaskin! Och efter den här lilla välförtjänta pausen vi har nu så ska vi flytta lamporna så vi slipper en kväll till i mörker, sen kanske vi fixar TV:n och sakta men säkert så blir vi väl klara till slut.


Få saker får en att känna sig som en galen samlare som en flytt för övrigt. Särskilt när jag fick stapla upp böckerna i fönstret för att jag behövde lådorna och bokhyllorna inte anlänt än. Såna fönster ser man ju ibland, helt överbelamrade av böcker och då brukar jag tänka att i den lägenheten är det nog högar av grejer överallt och små smala gångar för att komma fram. Nä, nu vill jag bara göra mig av med allting och ha luft och rymd. Har till och med argumenterat för att skippa bokhyllorna och inte ha några böcker framme och då är jag trots allt en person som haft som mål i livet att ha en stor bokhyllevägg eller varför inte ett helt rum med bara böcker. Men nu har jag nog lugnat mig, bokhyllorna får vara kvar. Fast det lär finnas en och annan klädtrasa som ligger pyrt till när jag går igenom dem. Feng shui! Rensa i röran! 

Inga kommentarer: