fredag 31 juli 2009

Semester- återkomsten

Hurra, nu är det ledigt igen. Jag och Maggan har firat in detta med en öl samtidigt som vi hötte med näven åt vädret.

Men skit samma. Jag har en hel hög med olästa Elle-tidningar, ett färskt nummer av Filter och en massa olästa böcker i hyllan. Dessutom har jag lånat säsong 1 och 2 av Weeds.

Redo för regn med andra ord.

söndag 26 juli 2009

Shopping

Nu ska jag gå och handla. T-röd och en sprutflaska. Om ni undrar varför så läs förra inlägget.

Ovälkomna gäster

Vad är nu detta? En av krukorna på balkongen är översvämmad av ohyra. Typ bladlöss eller nåt annat otyg. Detta är inte ok!

En motgång i taget, tack. Datorn har ju precis kraschat. Det hade väl räckt för ett tag?

lördag 25 juli 2009

Bildfattigt

Det blir lite tråkigt här på bloggen när jag inte kan lägga upp några foton tycker jag (datorn ni vet). Synd. För om jag hade kunnat det hade jag kunnat lägga upp högintressanta foton från idag när jag har:

- sovit till tolv
- legat i soffan och kollat på TV
- suttit i soffan och surfat
- rotat fram lite pasta m.m. ur skåpen så jag fick lunch eftersom jag inte orkade gå och handla
- ätit lunchen i soffan

Spännande, eller hur. Men nu får jag allt ta och sätta fart. Snart blir jag upphämtad och ska åka och grilla in några kompisars nya hus. En av husägarna är utbildad brandman så det känns som en säker grillning.

Italiensk mat

Italiensk mat. Så jävla gott. Kanske helt enkelt den godaste?

Jag åt så mycket gott när jag var i Italien att det inte är klokt. Och ibland åt jag nåt fantastiskt gott också verkade det ändå som om det mina kompisar hade beställt var ÄNNU godare (t.ex. sottofiletto när jag satt med gnocchi).

Rätten som jag kommer i håg allra mest var i varje fall den klassiska förrätten melon och skinka. Ett stycke lufttorkad perfektion och en paradissöt melon, ingenting mer. Och ändå så förbannat gott att jag bara ville ställa mig upp och skrika: "Nu kan jag dö! Detta är den perfekta förrätten!" Men det gjorde jag ju såklart inte, jag hade ju trots allt inte ens fått in huvudrätten.

torsdag 23 juli 2009

Dagens räkneexempel

Regn = soffa + filt + film + godis.

onsdag 22 juli 2009

Detta skriver jag inte på min dator

Den står nämligen och skäms i ett annat rum med en hårddisk med "ett eller flera allvarliga fel".

Ny hårddisk ska det bli när datakunnig vän kan hjälpa mig. Tills dess får jag ta med jobbets hem när jag måste stilla surf-suget (ja, jag jobbar igen, men oroa er icke, det kommer mer semester).

Kom liksom av mig när apparaten havererade. Jag som hade så mycket att blogga om och foton att lägga upp. Damn you, datorkrasch.

söndag 19 juli 2009

Haveri

Just som jag skulle berätta ALLT om semestern, parmesan, solrosor och gud vet allt så kraschade datorn. Rejält. Återupplivning kommer förhoppningsvis ske i veckan. Om gud vill. Nu blir det inte roligare än så här, det är ingen lek att blogga från mobilen. Sms-tummen får jobba hårt.

lördag 18 juli 2009

Hej

Nu är jag tillbaka i hemmets lugna vrå. Semestern har varit grym. Sen jag anlände Majorna har jag packat upp, handlat mat, kollat en film och så smått försökt läsa ikapp på lite bloggar (det är du och jag datorn om det regnar i morgon).

När jag surfade lite nu drabbades jag av lite dåligt blogg-samvete för att jag inte skrev här nedanför att jag hittade personlighetstestet hos Popjunkien. Så, nu vet ni. Ordningen återställd.

Och ja, så stark är min pliktkänsla och så ansvarfull är jag att kände mig tvungen att skriva det. Puh. Det där personlighetstestet visste vad det gjorde.

tisdag 14 juli 2009

Ciao!

Jag befinner mig i Italien. Jag har det fantastiskt bra.

Klart slut.

torsdag 2 juli 2009

Semester

Jag har semester nu. Det är väl därför jag sitter här och bara inte vill gå och lägga mig, trots att jag ska upp tidigare än vanligt i morgon. I stället gjorde jag ett personlighetstest.

Jag är tydligen en sådan här person:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Och passande yrken skulle vara:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Men som sagt, allra mest passande nu är att jag har semester från mitt fina jobb som inte är nåt av ovanstående. Räkna med lite torka här för i morgon bitti ger jag mig iväg på en tur söderöver. Jag ska åka tåg, umgås med vänner, äta ost och dricka vin och bada.