söndag 17 februari 2013

Museirunda.

Det är ju bra att man får besök ibland så man kommer iväg till de där museumen som finns och som är väl värda ett besök. Vi började med Världskulturmuseet och utställningen A day in the world som är resultatet av ett fotoprojekt då människor över hela världen fotade vad de gjorde den 15 maj i fjol.


Jag gillade verkligen utställningen. Jag älskar historier om människors liv och alla dess bilder var just det, små historier om alla möjliga människors liv och vardag. Den var också inspirerande eftersom det är väldigt tydligt att det inte behövs några extravaganta händelser eller miljöer för att en bild ska vara intressant. 

Sen gick vi vidare till Hasselblads center och tittade på en utställning av en amerikansk fotograf, Taryn Simon, som också var väldigt bra. Vidare in på Konstmuséet och August Strindberg-utställningen. Som om inte detta var nog svängde vi in på Konsthallen också där vi kunde konstatera att det nog hade varit bra att läst på om vad konceptet med installationerna var, för det var inte så lätt att förstå om man säger så. Men då var vi kulturellt mätta så vi gjorde oss inte ansträngningen att ta reda på det utan gick vidare ut på Götaplatsen istället. Där Göteborg visade sig från sin sedvanliga gråa sida. 


Inga kommentarer: