torsdag 31 december 2009

Vi har en vinnare

Hur tänkte jag när jag satte sluttiden på omröstningen till om tolv timmar? Fel, uppenbarligen. Jag ska nämligen alldeles strax hoppa in i duschen och sen i blåsan för att glida iväg på lite eftermiddagsbubbel innan festen. Så, jag måste kora en vinnare nu. Och vinnaren är (trumvirvel):



Hurra för paisleyn! Det är en värdig vinnare och jag kommer synas ikväll!

Gott Nytt År

Det görs sammanfattningar och listor till höger och vänster i dessa dagar och jag orkar inte riktigt haka på. Men jag kan konstatera följande:

2009 började jag blogga. Och det, mina damer och herrar, har jag inte ångrat!

Därför önskar jag nu alla som tittar in här ett riktigt fett Gott Nytt År!

onsdag 30 december 2009

Omröstning

Snart är det nytt år och inte vilket år som helst utan valår. Eftersom det er medborgerliga och demokratiska plikt att rösta tänkte jag ställa upp med en omröstning så ni får öva lite. Jag ska på en nyårsfest i morgon och jag ska ha klänning. Men vilken klänning? Här är mina två festfavoriter, det turkosa paisey-fyndet från Tradera och en svart, slinkig och stilren sak från HM.


Varsågoda att rösta därute i högerspalten, men skynda er. I morgon kl. 18 börjar festen. Och hörrni, precis som en folkomröstning är resultatet bara vägledande och inte bestämmande. Det kan vara så att jag redan har bestämt mig.

tisdag 29 december 2009

Typiskt

Gissa vem som har väntat hela hösten med att köpa snygga skjortan i väntan på mellandagsrean?

Just det, jag.

Gissa vad som inte är med på mellandagsrean?

Just det, snygga skjortan.

Osynlig is är den värsta

Igår halkade jag och drattade på ändan när jag gick till mataffären. Sen halkade jag och drattade på knät när jag gick hem från mataffären. Det kan väl inte vara så att mina australiensiska outback-kängor inte är gjorda för is? Va?

Alladin


Min favorit i Alladin-familjen har alltid varit den stilrena, snygga och krispiga Nougatcrispen. Fast i år insåg jag banne mig att Trofénougaten är godare. Men den är inte lika snygg.

söndag 27 december 2009

Julen


Först blev jag hämtad på macken av en annan hemvändande vän. Resan gick långsamt långsamt i busvädret men vi hade trevligt och kom fram helskinnade. Väl hos föräldrarna har jag knäckt nötter...

... ätit julmat...

... vilat och slappat, läst böcker och lärt mig mycket om det politiska livet i Vita huset. I dag blev det dock lite fysisk aktivitet när jag, L och E åkte pulka.

Det är var den vitaste julen på väldigt länge, så himla fint.

Nu är jag tillbaka i Göteborg. Här är snön borta och det regnar. Jag är inte förvånad.

tisdag 22 december 2009

God Jul

Snart drar jag iväg mot julfirandet. Där finns det ju såklart internet, men vänta er inga stordåd här den närmaste dagarna (gör ni någonsin det?). Jag har packat böcker, Vita Huset, Kalla fötter och tänkte ta det väldigt piano och hänga med familjen.

Tills nästa gång: GOD JUL!

söndag 20 december 2009

Som man bäddar får man ligga

Undrar om jag slutligen kommer att straffas för att jag inte skickat ett endaste julkort de senaste tio åren. Än har inte ett enda ramlat ner i brevlådan.

Snart ledig

Det känns bra att jag har två tidiga morgnar framför mig och sen två och en halv veckas ledighet. Mycket bra.

Julpynt





fredag 18 december 2009

TV-kväll


Nu tänkte jag och den här tomtearmén kolla in om Luuk och Lindström håller måttet i På spåret. Det tror jag att de gör, utan att ha sett nåt avsnitt än. Sen är det mycket troligt att det blir ett eller annat avsnitt av Vita huset. Men vid det laget är nog tomtarna ett minne blott.

Sanning eller myt?

Jag tränade på lunchen idag och givetvis duschade jag efter passet. Håret blev såklart genomblött och inte orkar jag föna utan jag gick med berått mod ut i minusgraderna, utan mössa eftersom den låg på hatthyllan på jobbet. Också tänkte jag på vad vi sa till varandra som en sanning när jag var liten, nämligen: "Om du går ut med blött hår utan mössa när det är kallt så kommer det frysa och gå AV!"

Men allvarligt talat, det måste väl ändå vara en myt? En myt i stil med: "Nej, inte bada efter att du ätit för då kan du drunkna". Fast blött hår-myten handlar mer om att de stackars blöta barnaskallarna inte ska dra på sig förkylningar än att föräldrarna vill slappa och dricka lite kaffe efter maten.

Mitt hår är i varje fall intakt.

torsdag 17 december 2009

Kylan

Satan i gatan vad kallt det är idag. Men inte mig emot, då får jag nämligen tillfälle att plocka fram mammas (fusk)pälsmössa.

Och sen går jag till jobbet och känner mig som den sibiriska tomten i "Trolltyg i tomteskogen".

måndag 14 december 2009

Otur. Eller tur?

Förra veckans tur i oturen:

- Jag slängde en påse sopor i soptunnan och mina fina ring flög av och hängde med påsen. Men tunnan var alldeles tom (förutom min påse)! Lite vältande och fixande och tricksande senare var allt löst.

- Min dator på jobbet blev akutattackerad av virus och trojanska hästar. Men av en slump var det en IT-snubbe på jobbet! Lite klickande och fixande och trixande senare var allt löst.

Puh.

söndag 13 december 2009

Gör om gör rätt


Det var ju den här bilden som skulle varit i förra inlägget. Same same, but different. Lite finare, eller hur?

I dag

Söndag, tredje advent, Lucia, Idol-repris på TV och framförallt en dag närmare vintersolståndet. Snart vänder det.

lördag 12 december 2009

Hej hej

Det händer inte så mycket i dag. Vaknade precis efter att jag somnat i soffan. I dag vilar jag.

onsdag 9 december 2009

The bokpaket is in da house

I dag har jag jobbat och tränat och sen skyndat, skyndat till Hemköp för att hämta paketet och sen skyndat, skyndat hem och slitit upp det. Inte vänta till julafton inte!

Det är tydligen självaste tomten som är min hemliga bokvän, coolt.

Tomten hade lagt i inte mindre än två böcker: Vit Oleander och I dina kläder. Jag har inte läst nån av dem och blev väldigt glad! Det får bli julläsning. Härligt!

Sen var det ju en hel massa annat också, kolla bara. En reflex, formar för bak och kryddor till en mjuk pepparkaka, snyggpiller, duschcreme, chokladansiktsmask, tuggummi och rooiboste som luktar gottgott. Herre jistanes! Hemliga bokvän, jag tackar och bockar å det allra ödmjukaste. Vilket fint paket! Tack!

måndag 7 december 2009

Avi

Jag har fått en avi i posten och jag tror det är från min hemlige bokvän. Spännande! Själv har jag inte fått iväg paketet än, men jag har tänkt ut vad det ska innehålla. Fast det kan jag ju inte skriva här.

söndag 6 december 2009

Söndagens

TV: Vita Huset, helt klart. Boxen gör sitt jobb.

Ord: Fideikommiss. Tog en liten liten paus i Vita Huset och började läsa i Jorden de ärvde av Björn af Kleen som handlar om just det, fideikommiss.

lördag 5 december 2009

Vilken soppa

Stod och diskade och funderade på om jag skulle blogga om att jag är så nöjd med att jag tränat och handlat och hämtat paket och lagat potatissoppa. Eller kanske att jag är så nöjd med att jag (minsann) fick visa leg på Systemet häromdan eller att jag börjat kolla på min nyinköpta Vita Huset-DVD. Eller kanske att jag är så nöjd över att det lite senare kommer ett par kompisar hit på lite mat och vin och att jag tror att kvällen slutar på ett dansgolv.

Sen hade jag diskat klart och skulle ställa in en burk med soppa i kylen. Då tappade jag den. Jag fick soppa på byxorna, tröjan, raggsockorna, mattan, bordet, stolen, väggen.



Där, i det ögonblicket, bestämde jag att det fick bli det jag skulle blogga om.

fredag 4 december 2009

Hej kompis



Jag har saknat dig.

torsdag 3 december 2009

Frukt och godis

Det är ju självklart att frukt inte är godis. Men allvarligt talat, apelsinerna just nu. Apelsinerna! Jag trodde inte den dagen skulle inträffa, men jag åt precis en som faktiskt var godare än godis. Spring och köp apelsiner! Vem vet när de blir torra och dana igen.

Hemlige bokvän!

This one goes out for you. Hoppas du får lite hjälp på traven!




tisdag 1 december 2009

Balkongen

September gick. Oktober gick. November gick (nästan). Då tog jag äntligen tag i balkongen och slängde liken till växter och tog in balkongmöblerna.

Annat var det i somras, då blommade det minsann. Blomma för dagen, bästa blomman!

Äntligen!

I dag var första gången på... ja, vad vet jag, en månad, som jag såg himlen. Och solen!

December, du börjar bra.