lördag 23 maj 2009

Kort-kort recension x 3

Så här är det. Efter att ha läst den mycket braiga "Vi, de drunknade" hamnade jag i ett läs-schvung. Dessa böcker har jag läst och nu tänkte jag recensera dem, kort och kärnfullt med enbart ett ord.

Vi börjar nedifrån i högen.

"Väninnan" av Eva Franchell- intressant.
"Nick & Norahs oändliga låtlista" av Rachel Cohn och David Levithan- söt.
"Ingen hör hemma här mer än du" av Miranda July- FANTASTISK.

7 kommentarer:

Emeles sa...

Åsa tipsade mig om en bok igår. Hon sade att den var definitivt läsvärd. Någon av medförfattarna till Fittstim hade skrivit den och jag kommer inte ihåg vad den handlade om - men HEY den skall jag läsa. När jag har läst min Johan Kinde-bok. Vilket jag skall göra vilken dag som helst.

Miss Upsey Daisy sa...

Borde bli bättre på att läsa böcker... Men det blir åtminstone en i månaden tror jag.

Den tjocke konsulten sa...

Ska läsa klart Jacob Palmstiernas memoarer någon dag, Franchells bok verkar intressant (jag gillade Göran Perssons memoarer)

Jenny sa...

Emeles: Kan det ha varit Belinda Olssons chicklit-aktiga kanske? Knappast nåt av Skugge antar jag eftersom jag känner dig. Hur är Kindes?

Miss UD: En i månaden är väl bra! Jag är lite periodare, ibland kommer jag in i ett stim och då slukar jag och sen kan det gå trögt i flera månader.

Konsulten: Nu blottar jag min okunskap, vem är Jacob P? Det låter finansmansaktigt. Göran P:s memoarer ska jag nog ta och läsa nån dag också.

Den tjocke konsulten sa...

Jo han fick sluta som SEB-chef efter dividerande om förmånsbeskattning (hej Wanja!) men blev friad och gjorde comeback som styrelseordförande i Nordea.

Jag gillar biografier och böcker om it- och industrihistoria, internetbokhandlarnas ultimata "long tail" kund!

Jenny sa...

Aha! Ja, det var ett sant finansmansnamn. It- och industrihistoria alltså. Erkänner att det inte är mina favoritgenrer... :)

anne sa...

Kanske Väninnan kunde vara något...:)