lördag 31 oktober 2009

Lördagsnöje



I kväll blir det film och thai-mat. Så det så.

fredag 30 oktober 2009

Kvällens aktivitet

Poesi. Jag läser det inte och är inte så överdrivet intresserad.

Poesifestival. Har jag aldrig varit på och är inte så överdrivet intresserad.

MEN

Jag såg att Annika Norlin, dvs. Säkert/Hello Saferide ska besöka Göteborgs poesifestival ikväll.

ALLTSÅ

Går jag dit.

onsdag 28 oktober 2009

Tågdilemma

Om man har bokat tågbiljetter och inte hämtat ut dem eftersom automaten ballade ur precis när de skulle skrivas ut, men det står på nätet att biljetterna är uthämtade... vad händer då?

Snart vet jag. SJ-tjejen i andra änden av telefonlinjen skulle kolla upp det. Jag väntar med spänning.

Uppdatering: Jag får hämta ut dem i luckan i stället. Sicken tur att de inte hade gått upp i rök. Jag ska ju till Malmö nästa helg!

måndag 26 oktober 2009

Kris

Jag tjuvläste i en spårvagnsgrannes bok om kriser häromdan. Första meningen var: "Livet består av en lång rad av psykiska kriser".

Sen ville jag inte tjuvläsa nåt mer.

söndag 25 oktober 2009

Fler löv och regn

En dag som denna, med klassisk Göteborgsväder, ska man ju bara stanna inne. Trots det försökte jag mig på en promenad förut, men det var ärligt talat för regnigt och dant så jag vände och gick tillbaka hem. Innan det hann jag ta lite foton, tema löv kan man säga.




lördag 24 oktober 2009

Lysande löv


När jag gick förbi sovrummet lyste det så mycket att jag trodde att jag glömt släcka någon lampa. Men det visade sig att det bara var det mulna dagsljuset och de gula löven som lyste upp. Hösten, inte så dum ändå.

fredag 23 oktober 2009

Pizzaskämt

När jag var nere på kvarterspizzerian förut och hämtade kvällsmaten kom jag att tänka på första gången jag var där. Då var jag precis inflyttad och hade gått dit med mina flytthjälpare för att bjuda på pizza. Jag beställde vad som sen skulle komma att bli min favorit, Quattros Tagione (ja, den heter så på min pizzeria) utan musslor.

När pizzorna var klara fick jag min sist också sa pizzabagaren glatt: "En Quattros med extra mycket musslor!". Jag frös till och blev sjukt besviken, ja jag hann se framför mig hur jobbigt det skulle vara att peta bort alla extra många musslor som jag inte ville ha, när han skrattade och slängde till mig min pizza, utan musslor.

Jag tycker att det var ett ganska roligt skämt.

Och ja, det blev en Quattros utan musslor i dag med.

Går det på ett ut då?

Jag har tränat. Nu ska jag äta pizza.

Gött.

tisdag 20 oktober 2009

Vampyrdricka


Om jag hade varit en barägare i Bon Temps hade jag kunnat tappa upp min rödbetssoppa på flaska och sälja som True Blood.

Lätt.

måndag 19 oktober 2009

Sängen

Jag tänkte gå och lägga mig och läsa en god bok nu. Vad jag läser? Det ser du i marginalen till höger, under arkivet.

Den är bra och snart slut.

söndag 18 oktober 2009

Fjällräven Kånken

När jag började lekis fick jag en ryggsäck, närmare bestämt en Fjällräven Kånken. Den hängde med i några år tills jag fick en aprikos Adidias-rygga i stället som jag då tyckte var sjukt mycket tuffare. Men Kånken fanns kvar i hemmet och användes flitigt av mamma när hon cyklade till Ica och fyllde den med mjölk och frysta grönsaker. I fjol gick dragkedjan sönder och mamma köpte sig en ny väska. Då tänkte jag att kedjan kanske går att laga och det är ju onekligen lite affektionsvärde med denna lilla Kånken. Så jag tog hand om den och tog den till skomakaren.

Och mycket riktigt, den gick att laga. Men trots det blev det så fel. Jag såg det med en gång när jag hämtade den, men blev alldeles förstummad och kunde inte säga något utan bara tackade, betalade och gick.

Behöver jag säga vad som gick snett? Det känns som min Kånken är besudlad.

lördag 17 oktober 2009

Tankeflöde vid vindsrensning

Jaha, okej nu gör jag det här då. Eller jag kanske inte hinner, kanske lika bra att göra det i morgon? Nej, skärpning nu, gå upp och gör det! Ja, ja, ja, jag går väl upp då.

Går upp till vinden.

Men, jösses, var ska jag börja? Och vad dammigt det här, jag blir galen. Hmm, den där tjocke konsulten hade dammsugit vinden, men det verkade ju lite... överdrivet. Eller? Nej, vad fan jag dammsuger. Men alla grejer... de är ju i vägen. Okej, släng ut allt! Det som ska sparas åt ena hållet och det som ska väck åt andra hållet. Ah, smart, så gör jag. Jaha, nu blev det mörkt igen.

Tänder.

Men kolla här, mina gamla Knasen-tidningar! Lätt att de ska sparas. Åh, se där en, gruvarbetarutklädningsdräkt. Ja, men det är väl inte omöjligt att jag kommer vilja gå på maskerad som gruvarbetare igen? Sparas. Ful adventsljusstake, väck. Pärmar med stenciler, väck. Nämen, väskan som jag köpte i Lloret de Mar 96! Vad fin den är. Sparas. Och bär ner för användning.

Bär ner allt som ska väck. Bär upp dammsugaren och dammsuger.

Var är nycklarna nu då? Typiskt osmart att inte ha några fickor, tänk om jag låser in nycklarna och blir utelåst från lägenheten. Åh, så jobbigt det vore.

Ställer in allt i prydlig ordning.

Men titta vad fint och ordnat! Det var väl inte så jobbigt? Nej, det var det ju faktiskt inte. Nästa gång något ska upp hit så slänger du inte bara in det då, ok? För handen på hjärtat, det har ju faktiskt varit prydligt andra gånger också. Ja, ja, ja, men den här gången är det annorlunda. Jaha, så du lovar att inte bara slänga in nästa pinal som ska upp för lagring? Nej, nej, nej, sluta tjata nu.

Tar dammsugaren och nycklarna och går ner till lägenheten.

Men vad fan! Här är ju fullt med skit! Och lådor och damm och gamla grejer och titta, den där fina Spanien-väskan... Den ska jag ha till jobbet på måndag.

Utmaning

Ser man på, Fnissi har utmanat mig. Då kör vi!

Regler:
Det här är svårare än du tror!
Kopiera detta till din blogg,utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn
som svar (förutom på fråga 1)!
Lycka till!.

OK, då börjar jag med att utmana alla som vill! Också på frågorna då...

1. Vad heter du: Jenny
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaså?
3. Flicknamn: Johanna
4. Pojknamn: Joakim
5. Yrke: Jonglör
6. Färg: Jadegrön
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Järpar
9. Sak i badrummet: Jumper, som är smutsig och ligger i tvättkorgen
10. Plats/stad: Jönköping
11. En orsak att vara sen: Jag missade spårvagnen
12. Något man skriker: Jävlar!
13. Film: Juno
14. Något man dricker: Jägermeister
15. Band: Jackson 5
16. Djur: Jaguar
17. Gatunamn: Jungmansgatan
18. Bil: Jaguar, igen
19. Sång: Jag är en vampyr

fredag 16 oktober 2009

Bok just nu

Jag lånar A.M.O:s effektiva och trevliga lilla bokenkät:

1) Vad heter boken du läser just nu?
Berlinerpopplarna av Anne B. Ragde.

2) Hur långt har du kommit?
139 sidor.

3) Beskriv boken med tre ord.
Lättsmält, småputtrig och norsk.

4) På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
3.

torsdag 15 oktober 2009

Som ni har undrat!

Det har riktigt gått ett sus genom internet och världen i övrigt; vad köpte hon, vad köpte hon? På Ikea alltså. Eller kanske inte.

Förutom de obligatoriska värmeljusen blev det i varje fall en lila lampa.

tisdag 13 oktober 2009

Dålig andedräkt?



I dag var det en lyxig morgon, jag åt frukost på café med några kompisar. Det kändes helt rätt när det var mörkt och svinkallt i morse.

Det kändes däremot inte helt rätt att jag i den allmänna rutin-förvirringen av att inte äta hemma glömde att borsta tänderna. Snarare helt fel.

måndag 12 oktober 2009

En liten tanke om ordspråk

För några år sen jobbade jag och Anna ihop. Vi samåkte och utbytte stora tankar om arbetet, livet och annat. Som ordspråk, t.ex. En period hakade vi upp oss på "lök på laxen" och "grädde på moset". Jag vill rent av minnas att vi blev smått chockade när det gick upp för oss att "lök på laxen" faktiskt är nåt dåligt. Vi trodde det var minst lika bra som att få grädde på moset.

För handen på hjärtat, visst kan man tänka sig att slänga på lite lök på laxen innan man slänger in den i ugnen? Det låter väl inte så illa. Snarare rätt gott.

Tydligen är vi inte ensamma, för det här kan man läsa på Wikipedia:

"Som att lägga lök på laxen. -- Att göra ont värre. Det ursprungliga uttrycket var bara "lägga lök på", och syftade främst på klandrande yttranden. Uttrycket missuppfattas dock ibland och ges motsatt betydelse"

söndag 11 oktober 2009

Låt övervintringen börja


I dag har jag burit upp pelargonerna på vinden. På vinden blev jag påmind om röran som råder där. Det ska det bli ändring på. Nästa helg ska det rensas!

(om jag skriver det här så måste jag väl göra det)

Hjula

I utbyte mot att jag följde med min kompis till IKEA igår ställde hon upp som fotoobjekt till denna veckans uppgift i fotokursen, porträtt.

Hon gillar inte att fotas, men hon gillar att hjula. Så det fick bli en hjulnings-serie.

lördag 10 oktober 2009

Fullt ös

Tjolahopp! Veckan har varit späckad med jobb, fotokurs, bokklubbsträff och födelsedagsfirande. Nu tänkte jag kröna detta med att åka till IKEA.

Vi hörs sen, om jag överlever.

tisdag 6 oktober 2009

Mys eller misär

Det där inlägget om varma mackor här nedanför känns lite ironiskt. Höstmys, jovisst. Eller varför inte nån form av akut matförgiftning? Jag behöver ju kanske inte gå in på detaljer men kaskader, magsmärtor, kallsvettning och jämmer ger väl kanske en fingervisning.

Usch.

Det var hemskt.

söndag 4 oktober 2009

Varma mackor

Känner mig nästan lite väl höst-klyschig nu när jag ska göra varma mackor och the. Men vad ska man göra i det här vädret? Det är bara att plugga in mack-järnet.

fredag 2 oktober 2009

Italien

Italien i somras bjöd också på klädkonst. Inte avsiktlig dock, mig veterligen.