söndag 31 maj 2009

Tomat



Kolla in tomatplantan, vilken drama queen. Här vänder man ryggen till och vad händer? Den börjar genast sloka. Är det inte sol du vill ha, kanske?

(Tror ni den återhämtar sig förresten?)

fredag 29 maj 2009

Fredag

Tjolahopp, jag är hos mina föräldrar och det går tydligen att blogga här också. Men nu är det dags att gå ner en trappa, fylla på rödvinsglaset och kolla när Carina Berg flyttar in hos Glenn Hysén.

torsdag 28 maj 2009

Veckan

Jag trodde den här veckan skulle kännas lång. Så blinkade jag till och det är torsdag kväll. Hur gick det till?

Viltspaning

Jag var ute och gick med grävlingskompisen igår.

Temat med djur fortsatte. Vi såg en fet råtta. Känns lite mer som ett city-djur än en grävling.

Apropå djur, kolla in vad Sara såg när hon var ute och spanade.

onsdag 27 maj 2009

Sömn


I förrgår natt var det ett par som bråkade utanför mitt sovrumsfönster och i går natt härjade en höstlik storm. Dessutom har jag lite svårt att sova när det är så ljust som det är vid den här tiden på året (som jag i alla andra hänseenden tycker är underbart). Rullgardin i all ära, men i kväll plockar jag även fram det tunga artilleriet: sovmasken. Nu jävlar ska här sovas!

Men först: promenad och Grey´s Anatomy.

tisdag 26 maj 2009

Två tankar kring halv tolv en tisdagskväll

- Jisses, vad det blåste förut. Ungefär precis då när jag skulle till att somna.

- Jag måste sova nu.

Godnatt.

måndag 25 maj 2009

Facebook-reklam

Jag tror precis att Facebook slog rekord i deppig reklam-blandning på min sida. Uppifrån och ned fick jag dessa tips:

"Date a millionaire"
"Spela trendybingo"
"Gå ner fem kilo snabbt med trimgel"

Bredbandet är tillbaka

Hur jag gjorde? Drog ur sladden och satte i den igen.

Såklart.

söndag 24 maj 2009

Lite arg fråga från mobilen

Nån mer än jag som har problem med comhem?

lördag 23 maj 2009

Kort-kort recension x 3

Så här är det. Efter att ha läst den mycket braiga "Vi, de drunknade" hamnade jag i ett läs-schvung. Dessa böcker har jag läst och nu tänkte jag recensera dem, kort och kärnfullt med enbart ett ord.

Vi börjar nedifrån i högen.

"Väninnan" av Eva Franchell- intressant.
"Nick & Norahs oändliga låtlista" av Rachel Cohn och David Levithan- söt.
"Ingen hör hemma här mer än du" av Miranda July- FANTASTISK.

fredag 22 maj 2009

Klämdagen i detalj och bilder

Klämdagar. Visst är det ett bra påhitt? Låt mig visa er hur jag spenderat min. Dagen började med att Anna kom och hämtade en tröja som kompisarna i Schweiz hade med hit eftersom Hannah glömt den där och nu är Hannah i Sverige och Anna skulle träffa henne. Det var den långa versionen, den korta är att en tröja på vift skulle tillbaka till sin rättmätiga ägare.

Sen knatade jag bort till Bengans och tog en mangosmothie med Maggan. Efter att ha filosoferat om livet gick vi och köpte en skål till hennes mamma och åt god indisk lunch på ett hak.

Efter lunchen gick jag hem och tog en liten liten tupplur. Sen packade jag väskan och cyklade bort och tränade. Det är nåt visst med masspsykos-endorfinkicken som kommer med att hoppa tillsammans med 100 personer till eurodisco och upphottad schlager.

Efter det var det dags att äta igen. Jag försökte vara kulturell till matlagningen och lyssnade på P1:s radioteater om ett ryskt fångläger. Det gick bra under hackandet men sen hörde jag bara fräsande olja och fläktens sus. Här har min matlagning gått in i ett kritiskt skede, det verkade nämligen som att jag inte skulle få upp korken på chilisåsflaskan. Efter att ha förbannat min överdrivna åtskruvning fick jag upp den i alla fall. Krisen avblåstes.

Nu tänkte jag kolla på den här filmen som jag aldrig hört talas om. Den kom i min ägo i onsdags när jag var på en förhandsvisning på en film. Jag hade lyckats få gratisbiljetter för att jag prenumerar på Filter. Väl på denna gratis tillställning delade de ut gratis filmer. Är det månne så det är att vara kändis i typ Stockholm? Man går på gratis bio, fester etc och får med sig massa gratis grejer hem.

Det var min dag. Kanske att jag även åstadkommit det längsta inlägget i bloggen någonsin. Kanske även det för allmänheten mest intressanta. Ja, det där sista var ju ironi det klart.

torsdag 21 maj 2009

Kristi himmelfärd

Jag har spenderat eftermiddagen på en filt i parken i sällskap av Anna, ölkorv, lite vin, rostbiff, potatissallad, brieost och annat smått och gott.

Efter att hennes son Anton tupplurat klart kom även han och hans pappa, tillika Annas make.

Anton åt kex, päron och kakor och sjöng högt för alla i parken och resten av Majorna.

tisdag 19 maj 2009

Cityakuten

I går gjorde jag det rätta valet och kollade på Cityakuten. Med kraft slog insikten mig att nästa vecka är det allra sista avsnittet. Just när jag hade börjat kolla igen...

måndag 18 maj 2009

Kvinna på gränsen till nervsammanbrott

Saker man kan göra när jympaledaren tagit fel på tiden och inte dyker upp:

a) högt och ljudligt prata med alla och ingen om hur hemskt det är, skälla på hur dåligt passet innan var så man var tvungen att stanna kvar också kommer inte ledaren och nu har man varit här i flera timmar och ändå inte tränat och så vidare och så vidare.

b) bli otroligt irriterad på person a) och fantisera om att man vågade be henne hålla tyst i stället för att ockupera alla andras öron men i stället blänga väldigt mycket i smyg, köpa en banan och vänta på nästa pass.

söndag 17 maj 2009

Göteborgsvarv



Gårdagens stora ansträngning bestod i att bland 50 000-nånting löpare försöka urskilja de jag kände som skulle springa. Det var fruktansvärt jobbigt. Jag blev helt sjösjuk av att försöka fokusera bland alla människor som kom mot mig. Sen var jag tvungen att försöka hitta en lucka för att, lätt åksjuk, ragla över till andra sidan för att kunna fika. Vilken pärs. Det är tur det bara är Göteborgsvarv en gång om året.

lördag 16 maj 2009

Tavlan

Jag valde ut den själv hos den väldigt trevliga konstnären Anna Lena Mayor Ekeblad. Hon har en atelje på Nordenskiöldsgatan där hon säljer lite tavlor och annat smått och gott. Jag passade på att införskaffa en uggla i en kedja att hänga runt halsen också. Så vet ni hur det ligger till om jag verkar klokare än vanligt! Hälsa på Anna Lena eller kolla in hennes blogg, vetja.

Present i form av tavla



fredag 15 maj 2009

Grrr

Mitt internet har ballat ur. Det gör det ibland men brukar rätta sig till efter ett tag, men inte i dag. Därför skriver jag desperat detta på mobilen. Ena dan är det födelsedag och andra dan är man utsparkad från nätet och nyvaken efter att ha somnat i soffan i stället för att gå och dricka öl. Så kan det gå.

torsdag 14 maj 2009

Helgdag

Vet ni vad? Om man fyller år kan man ta ledigt och ha en alldeles egen helgdag. Och äta pain au chocolate till frukost. 32, hit me!

onsdag 13 maj 2009

Bokklubb

Jag har varit på bokklubb, vilket var trevligt såklart. "Vi, de drunknade" av Carsten Jenssen var det den här gången. Läs den! Ta dig i genom de första lite sega 100 sidorna och läs den! Den är fantastiskt bra.

tisdag 12 maj 2009

Jag ångrar mig

Jag önskar att jag likt Edith Piaf hade kunnat säga att "jag ångrar ingenting". Men igår blev jag smärtsamt medveten om att så icke är fallet.

Jag kollade på CSI och zappade runt i reklampausen och hamnade på Cityakuten. Cityakuten, detta fantastiska program som jag följde så intensivt för några år sen. Jag önskar att jag, när jag ledsnade lite på det och började följa CSI NY som jag trodde skulle vara jättebra- för det är ju roligt att se miljöer från NY- istället hade tänkt kämpa nu, det är bara en fas, snart kommer du älska det igen. För bara under de få minuter jag såg igår så insåg jag ju. Det är så mycket bättre än CSI (vilket som helst av dem). Men nu är det liksom försent, det har kommit massa nya figurer (hallå, Jesse från Huset fullt), otaliga bandage har bytts och katastrofer inträffat. Antagligen en eller annan epidemi också. Jag är förlorad. Dessutom har jag hört att det är sista säsongen så det är liksom ingen idé. Damn it.

PS: Avsnitt jag minns: Carter och Lucy blir knivhuggna av psykdåre och Lucy dör. Snyft. Mark åker till Hawaii med sin dotter innan han dör. Dubbel-snyft.

måndag 11 maj 2009

Fler moderna ordspråk

Vad tror ni om lite fler moderna ordspråk? Fnissi kom ju upp med följande i kommentarerna:

"Tro aldrig att en försvunnen strumpa kommer tillbaka"

Mycket bra! Och sant. Själv kom jag på ett till på samma tema:

"Att stjäla en tvätt-tid är att starta ett krig"

Och ett par till på tema IT:

"Bete dig som du vill bli bloggad om"
samt det omgjorda:
"Bättre än date i handen än tio på nätet"

Några fler förslag?

söndag 10 maj 2009

Kusinen från landet

I fredags när jag skulle upp till huvudstaden och självaste huvudkontoret för kurs gjorde jag mig fin och satte på mig min knytblus (vägde dock upp det prydliga intrycket med lappade jeans och converse, men ändå).

När vi kom fram började vi med att ta oss en kopp kaffe. När jag ställde ner koppen såg jag en liten kaffepöl på bordet men en till synes helt fläck- och sölfri kopp. Mycket märkligt. Blicken vandrade vidare. En liten pöl på stolen, vidare upp på jeansen, en fläck där också. På blusen också och aha.... Jag hade doppat knytblusens rosett i kaffekoppen.

Classy.

torsdag 7 maj 2009

Bortahelg

I morgon ska jag på kurs i Stockholm och jag ska passa på att stanna över helgen och hälsa på en kompis. Kändisglasögonen är nedpackade. Det här ska också ned i väskan.

Present till kompisen: en vinare, en parmesan och gott gojs att hälla på parmesanen (reducerat vin).

Soundtrack

Jag har varit på bio och kollat på The boat that rocked. Den var rolig. Och musiken, musiken! Till min glädje finns soundtracket på Spotify. Lyssna på det om du gillar 60-talsmusik.

onsdag 6 maj 2009

I-landsproblem

För säkert tio år sen läste jag en artikel i nån tjejtidning där de hade hittat på lite moderna ordspråk. Det är ju inte så många som går över ån efter vatten nuförtiden så de tyckte det var dags att uppdatera ordspråksbanken. Jag kommer bara ihåg ett enda:

"Ta aldrig avokadon för given"

Ni vet hur det är. Har man planerat att bjuda middagsgästen på något med avokado kan man ge sig på att det bara finns övermogna, halvt ruttna stackare kvar i affären. Eller, som i dag, man är sjukt sugen på avokado och vill ha det till kvällsmaten och samtliga är stenhårda. I alla tre affärer man går in i. Som sagt, ta aldrig avokadon för given.

tisdag 5 maj 2009

Minus

Jag glömde ett minus igår: ont i örat. Fattar inte hur jag kunde glömma det, var ska jag gnälla om inte i bloggen? Men jag kanske inte ville verka vek. Nu är jag dock på den säkra sidan, tant doktorn på Vårdcentralen sa att hörselgången var inflammerad. Inte är jag vek inte.

Magiska droppar från Apoteket ska nu göra susen.

måndag 4 maj 2009

Dagens plus och minus

+

-sommartid på jobbet.
-jympa.
-solen.
-ljuset.
-grönskan.

-

-fick en dusch med spolarvätska när jag cyklade förbi en bil.
-motvinden från helvetet hela långa raka första långgatan och hela backen upp.

Helt klart mer plus än minus denna dag.

söndag 3 maj 2009

Balkonghäng

I går var det ju rätt varmt så jag hängde lite på balkongen. Här är utsikten från min brasse-stol (notera gärna de prunkande pelargonerna i bakgrunden).

Jag läste den här boken som är väldigt bra. Därför tänker jag lägga mig i soffan och läsa i den nu.

Sen kanske det blir lite jympa, TV eller strykning av tvätt. Vem vet?

lördag 2 maj 2009

Håll tummarna

Linneduken ligger i tvättmaskinen och jag ska gå till glasåtervinningen. Jag hade lite kalas i torsdags. Spänningen är olidlig, kommer rödvinsfläckarna att försvinna?

Månadens bild maj

Nej, den här månaden glömde jag det inte. Jag hann bara inte lägga upp månadens bild igår för jag hade fullt upp med att vara ute i solen. Först vid Gunnebo slott, sen i Åsa och till slut på en av stadens takterasser. Så, I give you: månadens bild.
Gunnebo slott. Varför har jag aldrig varit där tidigare?