onsdag 4 september 2013

Downton Abbey.

Men kära hjärtanes, jag har ju helt glömt bort att berätta var vi var i somras! Nämligen här:


Känns det igen? Just det, Downton Abbey eller som det heter i verkligheten, Highclere Castle. Först svängde vi förbi när vi körde från Stansted ner till Devon men möttes av en skylt som meddelade att det var stängt för allmänheten. Mycket sorgligt. Men det visade sig att det skulle öppna några dagar senare så när vi var hos Petes bror i Oxford åkte vi dit. Och det var väl värt ett besök! Vackert slott och fina omgivningar med en stor park där man kunde picknicka och titta ut över de gröna engelska kullarna.


 
Självklart betalade vi en slant och gick in i huset. Där stod det en liten engelsk tant i varje rum, redo att informera om allt som har med slottet att göra. Och TV-serien såklart, som att de spelar in allt där förutom köksscenerna och att inspelningen av den kommande säsongen hade avslutats några veckor tidigare. Vi var väl i ärlighetens namn mer intresserade av TV-serien än av slottets riktiga ägare, lord någonting som jag inte kommer ihåg. Vi kände igen oss i varje fall, även om allt kändes lite mindre än vad det ser ut att vara på TV.


Sen promenerade vi runt på ägorna, bl.a. ner till en "Secret garden" där vi gick runt tills det blev dags för blöjbyte på Petes brorsson och storebrorsan skrek ut över nejden: "Lucas did a stinky poo! It is really stiiiiinky!"

Inga kommentarer: