tisdag 31 mars 2009

Fel dag

Gick lite lite tidigare från jobbet i dag, taggad till tänderna för att ta itu med mastodonttvätten som jag inte orkade ta tag i förra veckan. Vad händer? Jo, jag går ner till tvättstugan och inser att jag inte alls har tid i dag utan i morgon. I morgon ska jag gå på bio för det kunde jag inte idag eftersom jag skulle tvätta. Hänger ni med? Det blir till att gräva i byrålådorna tills på lördag när nästa lediga tid var.

Och jag skojar verkligen inte när jag säger att jag har väntat lite väl länge med att tvätta.

måndag 30 mars 2009

Tackar!

Men kolla här! Jag har fått pris för mysig blogg av Katinka. Hurra! Jag rodnar och tackar och bockar å det allra ödmjukaste.

Bok


Jag har cyklat mig genomsvett genom hela stan efter att ha varit på bokklubbsträff. Den här boken hade vi läst. Jag gör härmed tummen upp för Obama. Det kändes bra att han vann valet redan innan jag läst hans memoarer, nu känns det fantastiskt bra. Jag tror på honom, boken är bra och han ger ett sympatiskt intryck i den. Boken heter Min far hade en dröm och som om det inte vore nog med hans politiska framgångar så skriver han rikigt bra. Tummen upp!

söndag 29 mars 2009

Blomjord mm

Jag tänker mig en ny identitet, nämligen en som joggare. Därför snörde jag på mig skorna i dag och gav mig ut på en tur (5,06 km enligt jogg.se). Lagom till nedvarvningen joggade jag in i Dennis och Karin så då kunde jag ta följe med dem och snicksnacka om blomjord och annat (jag har planterat om nu, hur går det för dig Dennis?).

Jogging är alltså inte bara bra för konditionen, det är socialt också. Bra.

Trendtips

Hur du fixar en trendig reva på jeansen:
  1. Ta på dig dina nya jeans.
  2. Ha bråttom, stressa lite och glöm att lyfta på fötterna så du snubblar på trottarkanten.
  3. Kana ordentligt så det blir ett hål.
  4. Klart!

Räkna dock även med skrapsår och blod, att glasögon flyger och att jackan blir smutsig. Fan.

lördag 28 mars 2009

Lördagsgodis


Jag köpte lite godis förut. De har väldigt fina godispåsar på Hemköp nuförtiden, titta bara.
Nu tänkte jag kolla på film, Kill Bill eller Into the wild. Eller båda.

Träning

Om man vet med sig att man är en sån där som alltid går sist från fester är det kanske inte helt slugt att boka in spinning med en kompis kvart över elva dan efter en fest.

Å andra sidan känns det bra nu. Men jag såg kanske inte så fräsch ut innan passet när jag stötte på en annan bekant i salen som sa: "Du ser ut som du redan har tränat".

Nu ska jag vila resten av helgen.

fredag 27 mars 2009

Näää

Drar upprullgardinen och... SNÖ? Allvarligt talat, ska inte den här vintern ta och ge sig snart?

torsdag 26 mars 2009

Frestelse

Jag kunde inte motstå frestelsen på affären i dag. Färska jordgubbar. Givetvis dömt att misslyckas men innan jag har smakat kan jag ju alltid drömma om att de kommer smaka som de gör på sommaren. Än lever jag på hoppet.

onsdag 25 mars 2009

411

Så många prydliga kryss gjorde jag i går. Och då har jag ändå hälften kvar. SIFO kommer ge mig kryss-arm!

tisdag 24 mars 2009

Klänning

På allmän begäran tänkte jag nu visa upp min klänning som jag köpte på Tradera. Nej, det var ju inte sant. Klänningen har jag förvisso köpt på Tradera men det är ju faktiskt bara en person som frågat efter den, nämligen Katinka. Men sån är jag, jag lyssnar på mina läsare. Här hänger den i varje fall. Totala köpesumman inklusive frakt: 101 kr. Den är ganska fin.

Efter denna utflykt i modebloggsvärlden är det tillbaka till den bistra verkligheten som gäller. Högar av papper ska sorteras, räkningar ska läggas in och framförallt ska små prydliga kryss sättas i små rutor. Jag ska nämligen fylla i en SIFO-undersökning. Jag är utvald!

måndag 23 mars 2009

Säve-City tur och retur

Det kunde blivit pannkaka av hela Dublin-turen. När Maggan slängde fram passet till tjejen i incheckningen tittade hon tillbaka och sa: "Det här passet är för gammalt." Klockan var fem över ett och fem i två var man tvungen att vara incheckad.

Maggan sprang ut till taxibilarna vars chaufförer ropade: "Är det passet eller?" Nästa chaufför på tur lämnade kaffet odrucket och kastade sig in i bilen och gasade hela vägen till Stampgatan. Maggan rusade ut- har under tiden ringt och kollat att det inte var kö- tog foto, skrev under och betalade 980 spänn. Under tiden lugnade jag mina nerver på flygplatsen med en kaffe och en chokladboll. Samtidigt som jag bad en bön om att det inte skulle bli broöppning försökte jag lite lamt intala mig själv att det inte alls skulle vara jättetråkigt att gå runt själv i Dublin.

Klockan tickade. När mobilen stod på 13.54 såg jag Maggan komma rusande rakt mot incheckningen och slänga fram det rosa och tillfälliga passet. "Du har tio sekunder tillgodo" sa tjejen bakom disken.

Living on the edge.

söndag 22 mars 2009

Public bar

Nej, klart det inte bara var blommor och gamla hus i Dublin. Vi gick på lite pubar också. Det första vi gjorde efter att ha checkat in var att hitta närmsta pub och dricka en Guinness.


Den var god.
I går kollade på rugby, Irland-Wales i nåt slags turnering (VM?). Jag och Maggan drogs med i stämningen. Det var den avgörande matchen och Irland vann matchen och hela klabbet.
Då blev folk glada.

Gamla grejer

Vi kollade in lite gamla byggnader.
Kyrkor och katedraler.
Och Trinity College.

Vårtecken

Hörrni gott folk. Det är bara en fråga om tid nu och inte så väldigt lång tid heller. Så här såg det ut i Dublin och snart ser det ut så här. Hurra!


Det finns helt enkelt hopp om livet.

Dublin

Nu är jag hemma igen efter en finfin helg i Dublin med min kompis tillika vapendragare Maggan.

Den första vi stötte på var Oscar Wilde. Jag kan inte med att skriva vilken bok jag fick för mig att han hade skrivit, jag är bara glad att jag inte svarade det i Jeopardy eller liknande.
Vi läste lite citat från honom. Och konstaterade att vi har samma klädsmak.
På eftermiddagen tog vi en busstur och fick alla sevärdheter serverade. Det var bra för våra trötta ben.


Självklart följde vi med på kartan.

onsdag 18 mars 2009

Teaser

Min Tradera-klänning har kommit. Lustigt nog inte den jag trodde jag hade vunnit utan den jag trodde att jag inte hade vunnit. I alla fall, en annan dag ska jag modeblogga. Lovar. Nu ska jag sova. I morgon Dublin.

Tåg igen

Så var jag på tåget igen, denna gång i riktning hemmet. Är helt utmattad så jag däckar nog snart. Om jag inte börjar tjuvkolla på Morgon Pålsson-filmen i datorn några rader snett framåt. Hmm, vänta nu. Betyder det att det kanske sitter nån några rader längre ner och tjuvtittar i min dator?

tisdag 17 mars 2009

Tåg

Nu sitter jag på tåget och har alltså varit uppe sedan 04.40. Sedan dess har jag åkt spårvagn, ätit frukost, slumrat, lyssnat på radio, jobbat lite och surfat lite. Samt, icke att förglömma färdats över vidderna. Vad har du gjort? Sovit? Ditt lata lilla stycke!

måndag 16 mars 2009

Arla

I morgon ska jag till Stockholm med jobbet. Det blir nog kul. Precis som förra gången går dock tåget kl. 06.00. Jag måste gå upp typ kvart i fem. Måste ens en mjölkbonde gå upp så tidigt?

söndag 15 mars 2009

S som i söndag

Spenat- och ricottafyllda tortellini.

Solsken.

Slösurfande.

Spinning.

Svett.

Salamimacka.

Soffan.

Slut.

lördag 14 mars 2009

Helg

Mina föräldrar är på besök. Nu har jag skickat iväg dem på bio.

Hittills har vi bl.a. ätit thaibiff i ostronsås, tittat på Så ska det låta och Grillad ("ja Erik Hörstadius- honom dammar de av ibland" -pappa) och upprörts över SEB. Jag har visat Spotify för pappa och vi lyssnade på Manfred Mann, The Animals och The Beach Boys. Sen lovade jag bort min sista inbjudan till honom.

Vi har promenerat nere vid Röda Sten, ätit lunch på Ruckmans och sen åkt spårvagn tillbaka.





Nu är det alltså ff. Men det blir inte vildare än kaffe och en bok en stund innan jag drar iväg på egna äventyr (middag). Om jag inte bestämmer mig för att gå loss på bag-in-boxen vill säga...

torsdag 12 mars 2009

Dagens...

missbedömning 1: finstövlar och strumpbyxor.

missbedömning 2: att jag verkligen trodde jag skulle ut och jogga ikväll. Ha!

kamp: ta mig hem med hala stövlar och cykel i snömodd.

vinst: klänning på Tradera.

bokning: biobiljetter till föräldrar som ska hälsa på (japp, det blir Män som...).

kvällsmat: hemmagjorda hamburgare.

drog: Stimorol Strawberry goes Lime goes Fusion. Snart har jag tuggat käkarna ur led.

fråga: blir det vår snart?

Ursäkta!

Så här såg det verkligen inte ut i morse när jag tittade ut. Inte ok!

onsdag 11 mars 2009

Utländska pengar


Snart blir det Dublin och jag hade tänkt skriva nåt gnälligt om hur dyr euron är (11,40 kr denna dag) men sen insåg jag att det ju är ett jävla lyxproblem. Lyxproblem eftersom jag (hittills, peppar peppar) inte på något annat sätt drabbats av finanskris och lågkonjunktur. Alltså, inte läge att gnälla över att utlandssemestern blir lite dyrare.

I stället tänkte jag ta tillfället i akt och hylla en annan utländsk peng, nämligen den mauritiska rupien. Roliga gubbar på varenda liten slant. Örnnäsan och höga pannan på bilden var mina favoriter. En annan såg ut som en åldrad Bobby Ewing. Jag har ingen aning om vad snubbarna har för position i samhället men kan konstatera att jag inte såg en endaste kvinna på nån lapp, inga Selmor där inte.

tisdag 10 mars 2009

Gym-analfabet

Jag tränar gärna, men inte gärna på gym. Nu har jag dock insett att det inte handlar så mycket om vad jag vill längre. Det handlar istället om att jag jobbar på kontor (hej musarm, gamnacke och klen rygg) och att jag lyckades vricka till mitt knä på en möhippa en gång (fråga inte).

Jag behöver helt enkelt styrketräna. Så jag gick dit i dag. Och som alla andra gånger jag stigit in på gym hände det. Jag blev helt blank i skallen. Jag kunde inte komma ihåg nånting från instruktionen. Mitt program fanns inte kvar (men! det hade ju bara gått typ ett och ett halvt år sen jag använde det sist) så jag var utlämnad till att improvisera. Lägg därtill nya maskiner.

Började med motionscykeln och lyckades inte höja sadeln. Satt därför där som ett miffo med knäna uppe vid hakan. Gick vidare och drog lite här och där i olika maskiner. Ja, det gick väl. Kanske.

Nu har jag bokat in en ny instruktion. Och den här gången, den här gången menar jag allvar. Vik hädan, starka killar i flip flops, Gainomax-människor och alla ni andra- här kommer jag! Om jag hittar mitt program vill säga.

Pusslandet

År 2009 började med att gav mig ut på jakt efter pussel. Jag hade ju fått för mig att det skulle vara "lite allmänt meditativt och härligt" att pussla. Ha! Meditativt? Härligt? Ja, kanske. I en sisådär femton minuter. Sen blir det rätt trist. Så i nån månad låg det där i vardagsrummet och stressade mig.

Så jag flyttade in det i sovrummet. Där fick det ligga på golvet och skämmas.
Nu har jag fått nog och packat ihop det och lagt upp det på vinden. Där kan det ligga tills nästa gång jag får för mig att det är "lite allmänt meditativt och härligt att pussla". Jag försökte hålla i hop det så gott det gick. Det gick sådär. Livspusslet, see you later.

måndag 9 mars 2009

Dags att gå och lägga sig

Jag har pratat med mina kompisar i Schweiz på Skype och planerat lite inför en eventuell sommarsemester. Vi surfade efter grejer i varsin ända av Internet. Nätet i all ära, men ibland är det ju som att leta efter en nål i en höstack. Jag hade headset och satt och knappade så jag kände mig ändå rätt fräck. Typ som hon i Criminal Minds som de ringer in till och ber kolla upp än det ena än det andra.

Men man blir trött av att vara så fräck, så det är nog bäst jag går och lägger mig nu.

Bio

Det går en del filmer jag vill se nu. Jag skulle vilja komma iväg på:

  • Walz with Bashir
  • The Wrestler
  • Slumdog millionaire
  • Mammut
  • Milk
  • Ebbe-the movie

Tror ni Becks granne dyker upp i nån av dem?

söndag 8 mars 2009

Varning för skott

Med risk att en gång för alla skrämma bort alla som inte bryr sig om mina pelargonförehavanden, men... Kolla!

Det kommer faktiskt skott.
Det var som fan.

Snö

Vad är det här för skit? Snö! Typiskt mars. Just som man går och hoppas på vår så hugger den en i ryggen och bjuder snö. Jag tänker stanna inne hela dagen i ren protest.

lördag 7 mars 2009

Glömde

Power walk. Det är ett ord jag vägrar använda. Bara så ni vet.

Lördag så långt

Dagens promenad: Typ en mil (ja, 8 km är väl typ en mil).

Dagens spårvagnslinje: 3:an. Fram och tillbaka.

Dagens sömnpiller: 3:an. Fram och tillbaka.

I övrigt så har jag
  • höjt på ögonbrynen när Kaj Kindwall sa: Ja, ni tittar på Tracks i P3
  • fått sms om en ny bebis (grattis!)
  • budat lite på Tradera
  • fastnat framför datorn
  • bestämt att jag ska sluta med att fastna framför datorn

Hej Skatås!

Jag åker dit snart. Jag och lärarinnan har siktet inställt på 8:an.

fredag 6 mars 2009

På tiden 1 & 2

1: Den hemliga historien av Donna Tartt. Jag har inte läst den! Varför, ja fråga mig inte. Alla verkar ju tycka att den är fantastiskt bra. Till min lycka stod den i pockethyllan på jobbet (hurra för pockethyllor på jobb!) så jag norpade den och ska snart få sälla mig till den lyckliga skaran av läsare.
2: Angels in America, en TV-serie som gick på SVT för ett tag sen. Jag missade den då och har lånat den av en kompis nu. Än så länge har jag sett halva och den är fantastiskt bra. Jag beordrar därför alla att se den. Nu!

Dator

Mitt jobb ska flytta vilket ledde till att det packades och skruvades ned grejer i dag vilket ledde till att jag jobbade hemma på eftermiddagen vilket ledde till att jag tog med jobbdatorn hem vilket ledde till att den här, som jag skriver på nu, min vanliga, känns lite... gammal. Till hösten fyller den fem år. Vad blir det i människoår? Typ 95?

torsdag 5 mars 2009

I övrigt

noterar jag att det verkar vara mer mingel och cocktailpartyn för Diplomaterna nu än de två första avsnitten jag såg.

onsdag 4 mars 2009

Posttraumatiskt biosyndrom

Filmen var bra! Jag har varit ytterst tveksam till Noomi Rapace som Lisbeth Salander men hon var grym. Riktigt bra. I övrigt följde den väl boken, minus ett antal av Mikael Blomqvists amorösa eskapader. Jag tycker att det var en bra och helt klart sevärt kriminal/deckar/thriller- film och ger den en (stark) trea av fem möjliga i betyg.

Mindre bra var dock delar av salongssällskapet, därav mitt posttraumatiskt förhöjda blodtryck. Jag vet inte om det var det extra långa benutrymmet (de satt ju givetvis på bästa raden, bakom oss) som fick dessa personer att tro att de satt hemma i TV-soffan och kunde snacka i normal samtalston. Det här är exempel på vad jag INTE vill höra i normal samtalston när jag är på bio och har betalat 110 kr för en "upplevelse":

-Åh, whiskey...
-Ja, mmmm single malt.
(Mikael blir bjuden på whiskey)


-Åh där är han ***skallen! Jag hatar honom. Jag skulle kunna döda såna som han!
(Lisbeth går hem till sin elaka förmyndare)


Och från några andra:

-Ska vi ta en stänkare?
-Nej, mamma, det är fel film.

(Grannen från Beck-filmerna dyker upp)

Vad är det som gör att de inte förstår att de sitter bland flera hundra personer som faktiskt hör vad de säger? Eller förstår de men bryr sig inte?

tisdag 3 mars 2009

Har ni förstått vilka mina idoler är än?

Puh, jag tror jag dog lite av den här rubriken:

Gästblogg: Håkan Hellström, "Brännö Serenad".

På Annika Norlins blogg.

Jag trodde det var Håkan som hade skrivit på Annikas blogg och det hade ju nästan varit lite för mycket att hantera för mig. Nu var det inte fallet utan det handlar om Håkan och är inte han som skrivit. Gott nog.

Män som hatar kvinnor

Jag ska se den i morgon. Håller nere förväntningarna i rädsla för besvikelse. Jag tyckte bok nr 2 och 3 var mycket bättre än bok nr 1, som jag tyckte var som en vanlig deckare. Ok, men inget över sig. Kanske en fingervisning om filmen också?

Tack Vår kokbok

Håll i hatten, gott folk. Jag har lagat (potatis)gnocci från grunden. Det blev gott och var inte så jobbigt eller svårt som man kan tro*.

Det blev en matlåda också. Och ni förstår väl vad det betyder? I morgon kan jag sitta på lunchen och stajla och säga saker i stil med:

- Jaså, du köper din pasta, du. Själv har jag gjort EGEN gnocci. Inte alls svårt. Man vill ju gärna veta vad man stoppar i sig.

*givetvis var det både jobbigare och svårare än att koka färdiga som man köpt i affären, dock.

måndag 2 mars 2009

Bokrean

Jag har bara köpt en bok på bokrean. Vår kokbok. Jag kände att mitt hem felade en klassisk jävla kokbok som jag kan slå upp i när jag undrar hur man delar en kyckling eller gör en redning. Numera är alltså Vår kokbok min kokbok. Jag har höga förväntningar på den och tänker mig en livslång vänskap. Än så länge har jag inte blivit besviken. Eller vad sägs om ugnspannkaka med fläsk och piccata milanese (a.k.a. parmesanpanerat kalvkött)?

Persedel

På konserten i lördags kunde man hänga in sina grejer för 20 kr/persedel. Klart jag hängde in mina persedlar!

Nu sitter jag här och funderar på om jag ska orka stryka persedlarna från förra veckans tvätt eller om jag kanske har massa persedlar i garderoben som jag kan rensa ut. Persedlarna har tagit över min hjärna.

söndag 1 mars 2009

Förresten

Hade jag bara haft kameran med mig på promenaden så hade månadens bild blivit en med snödroppar istället. Snödroppar! Vårtecken! Hurra!

Månadens bild mars

Ny månad. Redan! Det betyder att vi överlevde februari, thank you sweet lord. Här sitter jag och firar detta med att äta frukost framför Vasaloppet. Sedan dess har jag:
  • gått en långpromenad med en kompis och kollat grundplattan till deras blivande hus
  • fikat med samma kompis
  • tagit hand om disk och tvätt

Nu ska jag:

  • titta på TV
  • äta ugnspannkaka med fläsk