torsdag 5 februari 2009

Lidl

För nån månad sen gick jag in på Lidl här i närheten. Fråga mig inte hur det gick till. Eller jo, förresten, gör det för det vet jag ju mycket väl.

Jag såg reklam om att Lidl sålde Gouda-ost för 29 kr/kg (29!!!). Så enkelt var det. Gouda-ost, denna billighetsost, fick mig att glömma alla anledningar till bojkott och framförallt, hur sunkigt det är där. Jag skäms men så enkelt var det.

Känslan därinne, alla konstiga varor, stökigheten. Ingen har beskrivit det bättre än Bloggfrossa: läs om hans besök på Netto här. Netto, Lidl, same, same.

Behöver jag säga att osten var slut?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja Lidl är en härlig mix av gönsaker, transfettstinna chips och suspekt elektronik

Jenny sa...

precis. allt i en skön harmoni!

Katinka sa...

Åhh, de där hemska lokalerna besöker inte jag heller. Man kan ju bli deprimerad av mindre.

Anonym sa...

Gjorde mitt första och enda besök på Lidl före jul. Med protester!! Gnällde och klagade mej igenom hela butiken, men kunde ändå inte motstå 2 kg scans svenska blandfärs för 29,90/kg...Men jag tänker inte gå dit mer. Otrvlig kassörska dessutom
Av princip går jag inte till Lidl!

Jenny sa...

Katinka: Deprimerad var ordet.

Marie: Bra princip! Jag vägrar också.

Emeles sa...

Jag ÄÄÄÄLSKAR ju Lidl! Det är som en promenad i absolut misär! Jag ÄLSKAR de azo-färgade korvarna och de färdigaförmicronhamburgarna! Lidl är ett MECKA för bad taste och tackyness! Och Netto ligger inte långt efter! Dissa inte mina bejbis!

(Nu har jag iofs inte uppsökt Lill-lidl på Stigberget och jag är mae mae besviken på Lill-netto på Skånegatan, men de stora jätteLidlena och jätteNettona rockar!

Jenny sa...

Anna, Anna, Anna, whu am I not surprised? Jag drar mig till minnes ett besök på Netto i K-red där du gick loss. Stickade du nånsin den där bikinin sen?

Emeles sa...

Virkade, min vän, VIRKADE.

Jag gjorde väl ungefär en bikinitoppskupa. Eller om det var en och en halv. Kommer inte ihåg. Därefter donerade jag mönstret till en syslöjdsfröken i Ume som nu plågar sina kvinnliga elever med det.

Jenny sa...

Virkade! But of course. HUr kunde jag glömma?

Du har då känningar överallt... T.o.m. i den norrländska syslöjden.

Anonym sa...

..jag har inget val, sonen äter bara skivad Goudaost från Lidl...men nu när jag lärt mig var den finns är det bara att springa igenom o norpa osten i farten...och alla e nöjda, ja iaf sonen..

Jenny sa...

Ja, då har du ju inget val. Spring fort! :)